Ефективна реклама за хотелиери в най-голямата мрежа от туристически портали в България. ДРС ТРАВЕЛ

Рекламирай хотел с промоция

Информация за Приморско

Приморско е един от най-красивите крайморски градове, който с всяка следваща година привлича все повече и повече туристи. Разположен на малък полуостров, в самото подножие на красивата Странджа планина. Градът е на границата на две географски ширини, а климатът е прекрасна смесица от средиземноморски и умереноконтитентален. Характерно за Приморско, е че е най-северният град, в който се отглеждат цитрусови плодове. Намира се само на 50 километра от Бургас и едно от най-красивите местна по цялото Българско Черноморие. През последните години градът се разраства с бързи темпове и се появяват все повече хотели и места за настаняване. Малките къщи за гости са изключително уютни и приветливи, а цените- изключително приемливи.
Плажната ивица е голяма, а пясъкът- златист и фин. Тя привлича летовници от цялата страна и чужбина, най-често от Русия и Чехия. Южният плаж е широк, а водата е плитка и спокойна. Северният плаж е по-тесен и водата е по-дълбока, пясъкът е по-едър.Хотелите в района предлагат всякакви удобства и екстри. Инфраструктурата в района е модернизирана и поддържана, на централния площад е изградена открита сцена, на която се провеждат различни културни мероприятия и концерти.
Приморско е изпълнено с изобилие от дискотеки, барове, заведения за хранене и магазини. За любителите на нощните забавления има голям избор от механи със жива музика и дискотеки. Има и голям избор от от специализирани ресторанти- китайски, рибни, средиземноморски и други. На всеки ъгъл работят малки капанчета, в които се предлагат дюнери, палачинки и пица на парче.
Градът е любима дестинация на много младежи и семейни двойки с деца. За най-малките също се предвидени забавления. В големите, красиви зелени паркове са направени много детски площадки и са монтирани различни атракциони- блъскащи колички, стрелбища, въртележки и други.
В района има много красиви природни и антропогенни забележителности, които са идеален избор за разходка през свободното време.
Преди няколко години тук е създаден уникален и единствен у нас подводен параклис. Създаден е в залива на юг от Буруна. Местни водолази решават да направят нещо невиждано до този момент. На 10 метра височина са поставени няколко каменни плочи, които са спуснати с парашути с въздух. За монтирането отговаря група от брега и двама водолази. Нужни са били и две лодки. Покровителят на храма не е случаен, а именно Свети Николай Чудотворец, който е закрилник на моряците. Все повече хора се гмуркат, за да разгледат параклиса, а много двойки избират това място за своето бракосъчетание.
Съвсем близо е и уникалният Змийски остров, който е едно от най-интригуващите и интересни места в страната. Той е част от природния резерват „Ропотамо“ и е разположен само на 200 метра от брега. Някога се е наричал Свети Тома и Фидониси. Този остров е един от седемте по родното Черноморие и се простира на около един хектар. Необитаем е и е предпочитам от чайките за гнездене. Той е част от пътя Виа Понтика и хиляди птици спират на него, за да съберат сили.
На него цъфтят известните кактуси от типа Опиниция, които са донесени през 1932 година от зоолога Иван Бунеш. През лятото целият остров е осеян с красивите им цветове, а през септември имат плодове, които са с големина на слива и имат вкус, подобен на ягоди.
 

Горещи оферти